Now Reading
Λιγκουίνι με θαλασσινά

Λιγκουίνι με θαλασσινά

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. λιγκουίνι

200 γρ. τόνος σε κομμάτια

200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

200 γρ. καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες

200 γρ. μύδια καθαρισμένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες ή κονκασέ

100 ml λευκό κρασί

1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Όταν βράσει, προσθέτουμε αλάτι και τα λιγκουίνι. Τα βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία, ανακατεύοντάς τα που και που.

See Also
5 μυστικά για τη νοστιμότερη μακαρονάδα

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο.

Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμάρι, τα μύδια και τον τόνο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

Έπειτα προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τόνο, γαρίδες, καλαμάρι, μύδια, ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.

Καλή απόλαυση!

© 2024 Menstatus. All Rights Reserved. | Terms Of Use

Scroll To Top