Τσιπούρες στη Λαδόκολλα με Λαχανικά και Θυμάρι
by MS Team
Υλικά:
- 2 τσιπούρες καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρέσκο θυμάρι
- 1 λεμόνι (φέτες και χυμός)
- Αλάτι και πιπέρι
- Διάφορα λαχανικά (π.χ. πατάτες, καρότα, κολοκύθια) κομμένα σε φέτες ή μπαστούνια
- Λαδόκολλα
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε. Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβετε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας αρκετά μεγάλα ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πακετάκι για κάθε ψάρι.
- Τοποθετείτε τη μισή ποσότητα των λαχανικών στο κέντρο της κάθε λαδόκολλας.
- Αλατίζετε και πιπερώνετε τις τσιπούρες εσωτερικά και εξωτερικά, και τις τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.
- Προσθέτετε φέτες λεμονιού και φρέσκο θυμάρι επάνω στις τσιπούρες.
- Αν θέλετε, περιχύνετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.
- Κλείνετε τα πακετάκια της λαδόκολλας καλά, ώστε να κρατήσουν μέσα τον ατμό και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα τα ψάρια και τα λαχανικά.
- Βάζετε τα πακετάκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, βγάζετε τις τσιπούρες από τον φούρνο και αφήνετε για 1-2 λεπτά πριν τις ανοίξετε προσεκτικά, για να μην καείτε από τον καυτό ατμό. Σερβίρετε ζεστές με επιπλέον φέτες λεμονιού και φρέσκο θυμάρι, εάν επιθυμείτε.