Now Reading
Τσιπούρες στη Λαδόκολλα με Λαχανικά και Θυμάρι

Τσιπούρες στη Λαδόκολλα με Λαχανικά και Θυμάρι

Υλικά:

  • 2 τσιπούρες καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1 λεμόνι (φέτες και χυμός)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Διάφορα λαχανικά (π.χ. πατάτες, καρότα, κολοκύθια) κομμένα σε φέτες ή μπαστούνια
  • Λαδόκολλα

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε. Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Κόβετε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας αρκετά μεγάλα ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πακετάκι για κάθε ψάρι.
  4. Τοποθετείτε τη μισή ποσότητα των λαχανικών στο κέντρο της κάθε λαδόκολλας.
  5. Αλατίζετε και πιπερώνετε τις τσιπούρες εσωτερικά και εξωτερικά, και τις τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.
  6. Προσθέτετε φέτες λεμονιού και φρέσκο θυμάρι επάνω στις τσιπούρες.
  7. Αν θέλετε, περιχύνετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.
  8. Κλείνετε τα πακετάκια της λαδόκολλας καλά, ώστε να κρατήσουν μέσα τον ατμό και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα τα ψάρια και τα λαχανικά.
  9. Βάζετε τα πακετάκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, βγάζετε τις τσιπούρες από τον φούρνο και αφήνετε για 1-2 λεπτά πριν τις ανοίξετε προσεκτικά, για να μην καείτε από τον καυτό ατμό. Σερβίρετε ζεστές με επιπλέον φέτες λεμονιού και φρέσκο θυμάρι, εάν επιθυμείτε.

© 2024 Menstatus. All Rights Reserved. | Terms Of Use

Scroll To Top